Over de Gregoriusgilde

De Gregoriusgilde werd gesticht in het jaar 1953. Enkele leden van het zangkoor “De Ceciliavrienden” namen het initiatief om eens “een stukske te spelen”, kwestie van wat geld in het laatje te brengen. Zij speelden een operette: “De Vergulde Nachtegaal”. Het zou het begin zijn van een lange rij opvoeringen.

In de eerste jaren werden de vrouwenrollen door mannen gespeeld, want gemengd toneel was door de kerk verboden.Door de jaren heen bracht de Gregroriusgilde een gevarieerd aanbod klassiek en modern toneel met drama’s, komedies, thillers en volkstoneel. Meestal werden er twee stukken per seizoen gespeeld, met daartussenin een gastvoorstelling door een beroepsgezelschap.

Toen in de jaren tachtig het cultureel centrum met een eigen programmatie startte, viel de Gregoriusgilde terug naar één stuk per seizoen.

In 2018 vierde de Gregoriusgilde haar 65-jarig bestaan. De pensioengerechtigde leeftijd? Bijlange niet. Wij blijven op zoek naar degelijk en gevarieerd toneel voor een ruim toneelminnend publiek.

Wij zijn ook steeds op zoek naar nieuw bloed : acteurs, techniek- en decormensen, “stille” medewerkers voor het onthaal en de bar, kritische scriptlezers, …
Ervaring niet vereist.
Interesse ? contacteer vrijblijvend bestuur@gregoriusgilde.net of 0478/576097

http://gregoriusgilde.net 
Facebook : @gregoriuswevelgem

Twitter : @gregoriusgilde

 

welkom op de site van vzw Gregoriusgilde Wevelgem